"Нека изясним това, ФИФА не е предлагала световното първенство да се провежда на всеки две години", обяви президентът на ФИФА Джани Инфантино по време на конгреса на световната футболна централа в Катар.

В последните месеци Инфантино и началникът на отдела за развитието на футбола в организацията Арсен Венгер на няколко пъти казаха, че е възможно да се премине към по-често провеждане на световно първенство, за да могат повече страни да се докоснат до финалите на най-големия футболен турнир.

"На миналия конгрес ФИФА поиска от администрацията да проведе проучване дали е възможно да се провежда световно първенство на две години. Администрацията на ФИФА под водачеството на Арсен Венгер направи точно това. ФИФА не е предлагала нищо, но достигнахме до извода, че подобно нещо е възможно и ще има своето въздействие", каза Инфантино пред делегатите в Доха.

"Разбрахме, че не само това е възможно за реализация, а дори ще има положителен ефект за голяма част от света, но, разбира се, има и голяма опозиция, така че от там трябва да започнат дискусиите. Разглеждаме всички варианти. Ще отделим нужното време, за да изслушаме всички страни", допълни Инфантино.